söndag 7 oktober 2012

La Mercè-festivalen

Igår vid nio-tiden kunde vi höra fyrverkerier från vår balkong. Vi gick ut och tittade lite men det var hus i vägen så vi såg inte så mycket. Ungefär en halvtimme senare la Gustav märke till att det väldigt rökigt utanför fönstren, vi sprang ut på balkongen, och på gatan nedanför oss är det fullt av människor, fyrverkerier och trummor! Vi förstod ingenting, men med hjälp av Google lyckades Joel, Bräcke och Gustav klura ut att det var en karneval, La Mercè, som är en årlig karneval i Barcelona sedan 1871. Traditionella delar i karnevalen är jättar gjorda i papier maché, trummor och Correfoc, en grupp som klär ut sig till djävular och dansar till trummusiken med fyrverkerier. Det är Correfoc som ni kan se på de två översta bilderna.






























Det var det trodde vi men imorse vaknade vi till karnevalens musik. Inga djävular sågs till, däremot kryllade det av jättar.

















































En av de saker jag såg fram emot innan jag flyttade hit var att få uppleva en annan kultur, och tänkt att jag fick se det här redan andra kvällen, precis nedanför vår balkong. Kultur serverat på silverfat skulle jag vilja kalla det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar